Botanische tuin Hokkaido University - Reisverslag uit Sapporo, Japan van Mirjam & Martijn van de Woerdt - WaarBenJij.nu Botanische tuin Hokkaido University - Reisverslag uit Sapporo, Japan van Mirjam & Martijn van de Woerdt - WaarBenJij.nu

Botanische tuin Hokkaido University

Door: Mirjam

Blijf op de hoogte en volg Mirjam & Martijn

10 Mei 2009 | Japan, Sapporo

Vandaag heerlijk geslapen op hetntraditionele bed dat voor ons op de tatami werd gelegd door het vriendelijke personeel hier. Iedereen vindt het helemaal geweldig dat we een aantal woordjes Japans spreken en op straat trekken we de aandacht. Zonder ons zomaar aan te spreken trouwens, maar als je de mensen iets vraagt staan ze meteen voor je klaar.

We hebben een prachtige botanische tuin bezocht die hoort bij de Hokkaido universiteit. Zat ook een klein museum bij over de Ainu, de oorspronkelijke bevolking van Hokkaido die jarenlang hun eigen cultuur niet of nauwelijks mochten uitoefenen. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen. Zie de foto's bij dit bericht met mooie bloemen en wat foto's van het museum. Daarna door de stad gezworven en bij het Sapporo Beer Museum geeindigd, waar Tijn in de buurt de locale specialiteit heeft gebraden op een eigen plaat (heet Ghenkis Khan hihi) en ik lekker sashimi.

Straks weer naar het o-furo hier op de gang, het bad dat hier bij de Ryokan hoort. Is 24 uur open en na je zorgvuldig gewassen te hebben (baden doe je niet om schoon te worden, dat moet je van te voren al zijn, want het is puur bedoeld om te relaxen) kom je écht helemaal tot rust. Japanners baden 's avonds en gaan dus schoon hun bed in. Daar doen wij fijn aan mee!

Bedankt voor al jullie berichtjes, is echt superleuk om steeds te lezen, en geniet van de foto's (er staan ook nog wat extra foto's van gisteren bij het vorige bericht). Tot snel!

• 10 Mei 2009 - 08:18

Mirjam & Martijn Van De Woerdt:

Hmmm irritant, we hebben het maximum behaald van foto's die we vandaag kunnen uploaden. Morgen volgt dus de rest!

• 10 Mei 2009 - 12:12

Anne:

Hé lieverds, wat is dat toch leuk om jullie reis te kunnen 'meemaken'!! En wat een prachtige foto's hebben jullie gemaakt! Waar ik nou zo benieuwd naar ben; is het echt zo belachelijk duur in Japan, ik heb gehoord dat je voor een appel € 30,- betaald en denk dat dit toch overdreven is. Of het is net zo als in Parijs ofzo, daar kun je voor een colaatje ook wel 8 euro kwijt zijn. Ik ben in ieder geval benieuwd naar de verschillen met hier. De mensen lijken me in ieder geval stukken liever, "gastvrijer" en behulpzamer dan de gemiddelde Nederlander (in ieder geval tegen buitenlanders)?
    Anyway, genieten lukt wel, zo te lezen :) en dat is de bedoeling ook! Kijken jullie uit voor dat erge groene spul dat heel wat sterker is dan sambal en wat ze in Japan gebruiken op de sushi? Volgens mij staat je mond dan echt een dag later nog in brand :) :)
    Heeeeel veel liefs uit Breda, hier schijnt het zonnetje. Hoe is het bij jullie qua weer/temperatuur nu?
    Kus en knuf,
    Anne xxx

• 10 Mei 2009 - 13:24

Lotje:

Hi Mirjam en Martijn,

Het klinkt allemaal super fantastisch! Geniet van droomreis.

Liefs Lotje

• 10 Mei 2009 - 18:02

Marion:

Wij zijn net terug na een heerlijk campingweekend en lezen nu jullie berichten en genieten van de foto's. Wat leuk zeg, geweldig om dat op afstand allemaal mee te maken. Vanaf morgen zorgen wij voor jullie "dames" en komend weekend gaan we zelfs bij de dames logeren!!! Liefs en groeten.

• 10 Mei 2009 - 18:30

Duncan:

Ah gaaf man, de foto's zien van jullie Ryokan. Vinden jullie het ook zo fantastisch dat je een prijs van een duur hotel betaalt, en dan slaapt op een matje op de grond? :-) Goed bekeken ook dat jullie ook relaxed beginnnen om aan de jetlag te wennen. Veel plezier!

• 10 Mei 2009 - 18:42

Sjaak En Suzan:

Lieve Mirtijn, We genieten van jullie berichtjes en de mooie foto's. Hier alles goed. Lekker van de zon genoten. Liefs SenS

• 11 Mei 2009 - 07:42

Judith (Interpolis) :

Hey M & M,

ziet er super uit!! HIer is het weer alweer regenachtig!!

We missen je nu al Martijn!

Judith

• 11 Mei 2009 - 10:31

Floor:

Wow, mooie bloemen en jullie al helemaal aangepast aan de cultuur zag ik op de vorige foto's.. Ben heel benieuwd naar jullie verdere verhalen.. Japan is mij geheel onbekend.. Geniet ervan! Normaal probeer ik dan altijd kussen ofzo in de taal te zeggen maar heb geen idee in het japans, dus gewoon Kus!

• 11 Mei 2009 - 13:27

Maarten:

Van die verhalen wordt ik echt een beetje jaloers van. Jesus, wat mooi allemaal ! En wat een geweldige samurai is die Martijn ! De foto's zijn wel het toefje slagroom op de taart. Groeten van Clara en Maarten

• 11 Mei 2009 - 15:15

Chantal:

He M&M!

Klinkt goed allemaal. Geniet ervan en veel plezier.

Groetjes xx Chantal

• 12 Mei 2009 - 10:56

Liesje:

Hai lieverds,
    hier een berichtje vanuit Utrecht met een prachtig uitzicht op de Dom ;-)! Fijn om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen en ja zoals verwacht natuurlijk niet geslapen HAHAHA. Dat mag de pret niet drukken. De tuin ziet er prachtig uit! en tja die traditionele kledij xxxx

• 14 Mei 2009 - 09:28

Iet Fokke:

von marion bekam diese adresse. habe mit interesse gelesen wie japan von holländern erforscht wird.( wie im "goldenen jahrhundert"!)
    liebe grüsse vom eichberg