Van Zen-meditatie naar de drukte van Kyoto - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Mirjam & Martijn van de Woerdt - WaarBenJij.nu Van Zen-meditatie naar de drukte van Kyoto - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Mirjam & Martijn van de Woerdt - WaarBenJij.nu

Van Zen-meditatie naar de drukte van Kyoto

Door: Mirjam

Blijf op de hoogte en volg Mirjam & Martijn

23 Mei 2009 | Japan, Kyoto

Na Nara hebben we een nacht in een tempel doorgebracht in het buddhistische centrum van Japan: koya-san. Zo'n prachtige kamer hadden we nog nooit gezien, met mooi beschilderde wanden en een kleine serre die uitkeek op een tuin. Weer heel wat tempels en heiligdommen bezocht en dat gingen onze voetjes goed voelen, ondanks de solide wandelschoenen ;)

Tijdens een prachtige avondwandeling langs mooie buddhas en eeuwenoude lantarens heeft Tijn me een romantisch huwelijksaanzoek gedaan! Echt super, ik had het helemaal niet verwacht, en dat terwijl hij de ring al 2 maanden in huis had :) Natuurlijk heb ik ja gezegd en gaan we dus trouwen; we nemen nog lekker even de tijd om te bedenken wanneer (nee Tijn, niet op een maandagochtend!). Vind het een beetje vervelend om het via internet aan jullie door te geven maar we kunnen helaas niet iedereen gaan bellen, doen we wel als we weer in Nederland zijn.

Sinds gisteren zijn we in Kyoto aangekomen en dat was even een shock, van de rust in de drukte. We blijven hier in totaal 4 nachten waarvan de 2e bijna gaat beginnen. Je snapt natuurlijk al dat we al een Arcade hal hebben uitgeprobeerd, samen zijn gaan karaoke-en wat echt supermelig was(Lotje, ben je al aan het gillen??!!? hihi)en al flink aan het shoppen zijn voor souvenirs. Cultuur komt er ook nog aan te pas, dus lekker veel te doen.

Hierna gaan we nog naar Himeji om een kasteel te bezoeken (vlakbij Hiroshima), naar Fukuoka om mijn 4 Japanse vriendinnen te ontmoeten, naar Okinawa om lekker even op het strand te liggen (als er geen tyfoons zijn, hahaha) en sluiten we in Tokyo af, waar we o.a. gaan trainen bij onze karate-grootmeester.

Nou, een heel verhaal weer, we hopen dat het met jullie allemaal ook goed gaat. Een hele dikke knuffel van ons!

Liefs Tijn & Mir

• 23 Mei 2009 - 16:30

Taco En Marianne:

Van harte gefeliciteerd!!!

Liefs Taco Marianne Jitske en Taeke

PS Martijn: het kan ook op dinsdagochtend hoor ;)

• 23 Mei 2009 - 20:36

Cindy:

Heeeee meid!!

Jouw leventje zit helemaal in de lift!! Trouwen, slagen en Japan onveilig maken. Geniet ervan ;-)))

• 24 Mei 2009 - 16:52

Duncan En Marjon:

Van harte gefeliciteerd!!!! Supergedaan Martijn, de ring al twee maanden in huis en je aanstaande die niets doorhad. En dan ook nog een keer een superromantische plek gekozen voor het aanzoek, echt supergoed!!!! Dat wordt ook een leuk vervolg van jullie vakantie, al vast gaan nadenken hoe en wanneer jullie in het huwelijksbootje stappen. Wij leven in ieder geval met jullie mee!!!

• 24 Mei 2009 - 17:25

Marion:

Lieve Mirjam en Martijn,
    Wij zet net terug van een lang weekend weg. Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie aanstaande huwelijk. 't Was heel leuk dat jullie ons met dit nieuws gebeld hebben. Veel plezier nog met de verdere reis. Ik ga nu even op hyves de foto's bewonderen. Groeten ook van Frank natuurlijk.

• 24 Mei 2009 - 19:39

M & M:

Hi Lieve Mirjam en Martijn, Wat een super leuk nieuws om te horen dat jullie gaan trouwen, van harte gefeliciteerd.
    Liefs M & M

• 25 Mei 2009 - 06:07

Ronald:

Bezint eer ge begint!

Gefeliciteerd he ;)

• 25 Mei 2009 - 09:10

Liesje:

Ha Japangangers,
    't staat wel een beetje tussen neus en lippen door hoor ;-)! Ik had wel een apart berichtje verwacht! Waar is nu die fotoreportages van het aanzoek hi hi? Ik had mijn kleine broertje wel een op zijn knieeen willen zien gaan. En zo onverwacht, NOT hahahaha wel leuk dat Mir niets in de gaten had. Heb je het toch voor elkaar gekregen om de ring mee te smokkelen!! Nou van harte namens Thuur en mij! We hebben wel zin in een feestje.

ps nee ik wil niet elke x nu horen wanneer wij nu eindelijk eens gaan trouwen :-)

• 25 Mei 2009 - 10:06

Tessa:

Je weet dat ik niet zo goed ben in mailen en reageren op berichten, maar hiervoor maak ik graag een uitzondering! Heel erg gefeliciteerd, echt superleuk voor jullie! Geniet nog van de rest van jullie reis!

• 25 Mei 2009 - 10:41

liefs, nicolette

• 25 Mei 2009 - 23:06

Margreet:

He Mirjam,

Gefeliciteerd! Wat leuk zo onverwachts.

Heb net even jullie foto's bekeken, echt prachtig. En wij maar zwoegen... haha. En als het examen niet lukt dan kun je nog altijd zangeres worden....

Groeten,

Margreet

• 26 Mei 2009 - 08:15

Nicolette:

ook namens brigit van harte gefeliciteerd!!
    We hebben het alleen aan haar verteld.

liefs,nicolette

• 26 Mei 2009 - 14:57

Esther:

AAAHHHH dat telefoontje heb ik gemist!
    We waren zelf een lekker weekend weg aan de Zeeuwse kust en heb ook even heerlijk een weekend mn telefoon uitgelaten.
    Wat een leuk nieuws van harte gefeliciteerd!
    Dat gaan we zeker vieren als jullie weer terug zijn. Geniet van deze weekjes samen,

xxx

• 28 Mei 2009 - 12:02

Petra:

Hay daar.....wat een geweldig idee martijn om mirjam zo te verrassen....
    echt heel leuk hoor weer een feestje in het verschiet....???????
    veel plezier nog, geniet er maar lekker van enne die karateles lijkt me ook fantastisch hoor, laat zien wat jullie kunnen.....
    doeidoei petra